506
Ontdek hoe je echt Italiaans pizzadeeg maakt, geleerd van een echte Italiaan.
Bereiding
1
Doe een deel van het water (25 °C - 30 °C) apart in een kom en los de verse gist hierin op.
2
Wanneer de gist is opgelost mag je dit bij de rest van het water toevoegen.
3
Plaats de
bloem-00
op een werktafel. Meng het zout met de bloem een maak een kuiltje in het midden.
4
Voeg beetje bij beetje het water erbij en kneed het geheel tot één grote bol.
5
Laat het deeg 1 uur rusten vooraleer bollen te maken.
6
Gebruik olijfolie om pizzabollen van +- 250gr te maken.
7
Laat de pizzabollen 4 uur rusten
8
Tip: beleg de pizza's niet te veel. Gebruik bv: mozzarella, ham, champignons en wat verse rucola op het einde.
9
Bakken maar!
Nog geen reacties geplaatst. Laat als eerste iets achter op deze pagina...