Pizzadeeg

377

Ontdek hoe je echt Italiaans pizzadeeg maakt, geleerd van een echte Italiaan.

Ingrediënten
Aantal degen: 4
Aangepast aanpassen reset
530 gr bloem tipo-00
8 gr verse gist
3 dl lauw water
0.5 el. zout

Bereiding

1 Doe een deel van het water (25 °C - 30 °C) apart in een kom en los de verse gist hierin op.
2 Wanneer de gist is opgelost mag je dit bij de rest van het water toevoegen.
3 Plaats de bloem-00 op een werktafel. Meng het zout met de bloem een maak een kuiltje in het midden.
4 Voeg beetje bij beetje het water erbij en kneed het geheel tot één grote bol.
5 Laat het deeg 1 uur rusten vooraleer bollen te maken.
6 Gebruik olijfolie om pizzabollen van +- 250gr te maken.
7 Laat de pizzabollen 4 uur rusten
8 Tip: beleg de pizza's niet te veel. Gebruik bv: mozzarella, ham, champignons en wat verse rucola op het einde.
9 Bakken maar!

Laat iets achter

Nog geen reacties geplaatst. Laat als eerste iets achter op deze pagina...

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om u de beste gebruikerservaring te geven op deze website. Door gebruik te maken van onze website geeft u toestemming tot het gebruik van cookies.