Chilli con carne

459

Heerlijke pittige chilli con carne met rode kidneybonen en veel andere groentjes!

Ingrediënten
Aantal personen: 6
Aangepast aanpassen reset
800 gr gehakt
3 paprika
3 uien
2 teentje knoflook
2 el. oregano
3 el. komijn
1 el. tijm
1 tl. kaneel
1 el. worcestershire saus (optioneel)
500 gr rode kidneybonen (uitgelekt)
300 gr bruine linzen (uitgelekt)
1 chilipeper
500 gr tomatenstukjes (blik)
500 gr gezeefde tomatensaus
6 wortelen
1 courgette
3 laurierblaadjes

Bereiding

1 Snijd de uien, knoflook en chilipeper (verwijder pitjes) fijn en stoof in een kookpot aan met olijfolie.
2 Snijd de wortelen en de paprika's in stukjes en voeg toe.
3 Bak ondertussen het gehakt in een aparte pan.
4 Wanneer groenten zo goed als gaar zijn kan je de andere ingrediënten toevoegen: tomatenstukjes, gezeefde tomaten, rode kidneybonen en bruine linzen.
5 Voeg de oregano, komijn, tijm, snuifje kaneel, worcestershire saus en laurierblaadjes toe. Meng alles door elkaar.
6 Laat het geheel rustig sudderen op een laag vuur. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
7 Voeg het gehakt toe wanneer alles klaar is en meng snel nog eens door elkaar.
8 Serveer met couscous, rijst ...

Laat iets achter

Nog geen reacties geplaatst. Laat als eerste iets achter op deze pagina...

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om u de beste gebruikerservaring te geven op deze website. Door gebruik te maken van onze website geeft u toestemming tot het gebruik van cookies.